Gwiazda w warzywach lśniąca
Gwiazda w warzywach lśniąca smakuje równie dobrze jak brzmi jej nazwa, pod którą kryje się ryba obsmażana w jajku i bułce podana w bukiecie warzyw z mrożonek „Proste Historie”. Danie jest świetnym rozwiązaniem na zdrowy i sycący rodzinny obiad albo kolację. Można także zaserwować je gościom, których na pewno zaintryguje co też kryje się pod tajemniczą nazwą potrawy. Gwiazda w warzywach lśniąca jest prosta w przygotowaniu, ale należy zarezerwować na jej przyrządzenie nieco więcej czasu – około 45 minut, dlatego pamiętajmy, by zabrać się do pracy odpowiednio wcześniej, tak by bez pośpiechu usmażyć rybę i udekorować ją bukietem warzyw.
Składniki
Włoszczyzna cięta Proste Historie,
filet z dorsza,
mąka,
jajko,
pomidory z puszki,
pieprz,
sól,
masło klarowane.
Sposób przygotowania
Włoszczyznę Proste Historie przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Pomidory miksujemy, a powstały z nich sos dodajemy do warzyw i dusimy przez chwilkę na patelni, co jakiś czas delikatnie mieszając. Rybę panierujemy ( maczając filet najpierw w jajku, a następnie otaczamy ją delikatnie mąką) i smażymy na patelni na maśle klarowanym lub na oleju.
Sposób podania:
Podajemy rybę na warzywach.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Barszcz biały z warzywami
Na talerzu ułożyć porcję warzyw, kiełbasy i cząstki jajka, zalej gorącym białym barszczem.
Zupa jarzynowa na bogato
Ugotuj wywar na wędzonym kawałku boczku, dodaj kaszy mazurskiej i obrany bób.