Barszcz biały z warzywami
Składniki
- “Włoszczyzna cięta” Proste Historie,
- boczek,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- kiełbasa,
- barszcz biały,
- śmietanka,
- pokrojone jajko.
Sposób przygotowania
- W garnku podsmaż boczek, dodaj „Włoszczyznę ciętą” Proste Historie i podsmaż całość ok. 5 min.
- Następnie wlej wodę, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj ok. 15 min.
- Po tym czasie odcedź warzywa i delikatnie podsmaż je dodatkowo na patelni.
- Zaparz kiełbasę jeśli jest surowa, dodaj do warzyw i podsmaż razem.
- Do wywaru dodaj barszcz, zagotuj całość.
- Śmietankę połącz z chrzanem, dodaj do barszczu, znowu zagotuj doprawiając zupę do smaku.
- Na talerzu ułożyć porcję warzyw, kiełbasy i cząstki jajka, zalej gotowym, gorącym białym barszczem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Barszcz biały z warzywami
Na talerzu ułożyć porcję warzyw, kiełbasy i cząstki jajka, zalej gorącym białym barszczem.
Śledzie w piklowanych warzywach
Uprażoną włoszczyznę na patelni zalej octową marynatą i podaj ze śledziami