Marchewka i Brukselka Pieczone w Miodzie

Składniki

  • 450 gramów mrożonych marchewek
  • 450 gramów mrożonych brukselek
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku
  • Świeże zioła do dekoracji (np. tymianek lub pietruszka), opcjonalnie

Czas przygotowania:

 

  • Przygotowanie: 10 minut
  • Pieczenie: 25-30 minut
  • Całkowity czas: 35-40 minut

 

Instrukcje:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
  2. W dużej misce, połącz marchewki, brukselkę, miód, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Mieszaj, aż warzywa będą pokryte mieszaniną.
  3. Rozłóż warzywa na dużej blasze do pieczenia. Piecz przez 25-30 minut, aż warzywa będą miękkie i lekko skarmelizowane.
  4. Podawaj gorące, posypane świeżymi ziołami

Sposób przygotowania

  • Kalorie: 210 kcal
  • Tłuszcz: 9g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1.3g)
  • Węglowodany: 30g (w tym błonnik: 6g, cukry: 20g)
  • Białko: 4g
  • Sód: 75mg

Delikatna BRUKSELKA
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Dopełnij to danie

          Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu