Przypiekany Bób z Parmezanem

Składniki

  • 450 gramów mrożonego bobu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku
  • 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 50 gramów startego parmezanu

Sposób przygotowania

Czas przygotowania:

  • Przygotowanie: 10 minut
  • Gotowanie: 20 minut
  • Całkowity czas: 30 minut

 

Instrukcje:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
  2. Rozłożyć mrożony bób na blasze do pieczenia, skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany czosnek i dobrze wymieszać.
  3. Piec w piekarniku przez 15 minut.
  4. Po tym czasie, wysypać parmezan na bób, a następnie wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze przez 5 minut, aż parmezan się rozpuści i zacznie brązowić.

Składniki odżywcze

  • Kalorie: 220 kcal
  • Tłuszcz: 10g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3g)
  • Węglowodany: 20g (w tym błonnik: 6g, cukry: 3g)
  • Białko: 11g
  • Sód: 350mg

Słoneczny BÓB
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Dopełnij to danie

          Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu