Przypiekany Bób z Parmezanem
Składniki
- 450 gramów mrożonego bobu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i świeżo mielony pieprz do smaku
- 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 50 gramów startego parmezanu
Sposób przygotowania
Czas przygotowania:
- Przygotowanie: 10 minut
- Gotowanie: 20 minut
- Całkowity czas: 30 minut
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C.
- Rozłożyć mrożony bób na blasze do pieczenia, skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany czosnek i dobrze wymieszać.
- Piec w piekarniku przez 15 minut.
- Po tym czasie, wysypać parmezan na bób, a następnie wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze przez 5 minut, aż parmezan się rozpuści i zacznie brązowić.
Składniki odżywcze
- Kalorie: 220 kcal
- Tłuszcz: 10g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3g)
- Węglowodany: 20g (w tym błonnik: 6g, cukry: 3g)
- Białko: 11g
- Sód: 350mg
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Grzanki z pastą z bobu, jajek i szczypiorku
Zmiksuj bób i wymieszaj go z ugotowanymi jajkami i szczypiorkiem
Sałatka z bobu, fasolki szparagowej, boczku
Obierz bób i wymieszaj go z uprażonym boczkiem, fasolką i marynowaną cebulką