Grzanki z pastą z bobu, jajek i szczypiorku
Grzanki z pastą z bobu, jajek i szczypiorku to prosty a genialny pomysł na szybką i zdrową przekąskę w ciągu dnia albo dodatek do dań serwowanych podczas obiadu czy kolacji. Bób w połączeniu z jajkami i szczypiorkiem ma aksamitną konsystencję i smak sprawiający, że chce sięgać się po pastę raz za razem. Jednocześnie jest sycący, więc na długo możemy zapomnieć o głodzie, co jest szczególnie przydatne w przypadku osób dbających o linię. Mrożony bób Proste Historie ma wszystkie składniki odżywcze zawarte w świeżym produkcie, dlatego zalecany jest jako przekąska sprzyjająca zachowaniu dobrej kondycji i zdrowia. Grzanki z pastą z bobu, jajek i szczypiorku serwowane na przykład z wędzonym łososiem są pyszne i zdrowe w dwójnasób!
Składniki
- “Słoneczny bób” Proste Historie,
- 2 jajka na twardo,
- 2 łyżki stołowe majonezu,
- 1/2 cytryny,
- 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku,
- grzanki z bułki,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania
Opakowanie “Bobu” Proste Historie przesyp do miski i zalej zimną wodą na 30 minut. Ugotuj 2 jajka na twardo, ostudź i drobno posiekaj. Rozmrożony bób osącz z wody, obierz z łupin i wrzuć do naczynia w którym będziesz go blendował. Dodaj 2 łyżki stołowe majonezu, sok wyciśnięty z ½ cytryny, dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj na gładkie pure. Wymieszaj z jajkiem i 2 łyżkami drobno posiekanego szczypiorku. Przygotuj w piekarniku lub tosterze grzanki z bułki. Zimne smaruj pastą z bobu i serwuj z plasterkami wędzonego łososia, posypane szczypiorkiem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Grzanki z pastą z bobu, jajek i szczypiorku
Zmiksuj bób i wymieszaj go z ugotowanymi jajkami i szczypiorkiem
Sałatka z bobu, fasolki szparagowej, boczku
Obierz bób i wymieszaj go z uprażonym boczkiem, fasolką i marynowaną cebulką