Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z truskawkami

          Opis

          Idealne na obiad, słodki podwieczorek i chęć powrotu do beztroskich chwil z dzieciństwa. Słodkie, polskie truskawki otulone mięciutkim ciastem, takie są właśnie idealne pierogi na słodko. Pyszne i gorące pierożki zawitają na talerzu w kilka chwil, a znikną z niego…jeszcze szybciej! Prosto, pysznie i bez sztucznych dodatków.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          PIEROGI z truskawkami

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: truskawki (80 %), cukier, skrobia modyfikowana.

          Produkt może zawierać mleko, soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.

          Zawartość nadzienia: 38%

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 798 kJ / 191 kcal
          Tłuszcz 1,6 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
          Węglowodany 38 g
          w tym cukry 6,5 g
          Białko 5,0 g
          Sól 0,34 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1 Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2 Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
          Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3 Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

           

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane