Pomarańczowo – kokosowy krem marchewkowy
Pomarańczowo-kokosowy krem marchewkowy to niezwykle smaczna i pożywna zupa na każdą okazję. Jej konsystencja pozwala na zaspokojenie nawet największego głodu, bez wątpienia zachwyci swoim aromatem i smakiem wszystkich obecnych przy stole. Do przygotowania przesmacznego kremu potrzebne będą m.in. gotowe warzywa Proste Historie, samo przyrządzenie nie powinno natomiast zająć dłużej niż 45 minut. Krem marchewkowy można z powodzeniem podać zarówno podczas romantycznej kolacji z drugą połówką, jak i rodzinnego obiadu z najbliższymi. Potrawa ta doskonale łączy w sobie prostotę z elegancją, dzięki czemu bez trudu zaskoczysz wszystkich gości znakomitym daniem o wybitnych walorach smakowych.
Składniki
- “Słodka marchewka” Proste Historie,
- 1 puszka mleka kokosowego 400 ml,
- 200 ml bulionu z kurczaka lub włoszczyzny,
- 1 łyżka masła,
- siekana kolendra
- 2 pomarańcze,
- 1/2 łyżeczki dowolnej pasty curry,
- 100 g topionego śmietankowego serka,
- sól.
Sposób przygotowania
- Do garnka wlej 1 puszkę 400 ml mleka kokosowego i 200 ml bulionu z kurczaka lub włoszczyzny.
- Dodaj 1 łyżkę masła, sok wyciśnięty z 2 pomarańczy i ½ łyżeczki dowolnej pasty curry.
- Zagotuj.
- Wrzuć 1 opakowanie “Marchewki” Proste Historie i gotuj przez 25 minut.
- Zmiksuj blenderem na krem dodając 100 g topionego, śmietankowego serka.
- Dopraw solą i serwuj z dodatkiem siekanej kolendry.