Pomysły na zupę krem z zielonych warzyw

Zupy krem to zupy idealne. Nad wszystkimi innymi mają tę przewagę, że są daniem uniwersalnym, które serwować można zarówno na rodzinnym obiedzie, jak i podczas wykwintnej kolacji. Aksamitna konsystencja, nietuzinkowy smak i wygląd. Zupy krem można dowolnie modyfikować i za każdym razem podawać w nowej odsłonie!
Znudziły Ci się ciągle te same dania obiadowe? Poszukujesz jakiejś ciekawej odmiany, inspiracji? Postaw na zupy krem od Prostych Historii – odkryj, jak łatwo i szybko możesz przygotować niebanalne danie. Zupy krem to potrawa, po którą chętnie sięgną wszyscy – zarówno młodsi i starsi poszukiwacze nadzwyczajnych smaków. Zupa krem z zielonych warzyw to propozycja, która wprawi w zachwyt podniebienia nawet tych najbardziej wymagających. W czym tkwi jej sekret?
Zupa krem z zielonych warzyw kryje w sobie wyborne, sycące brokuły, ziemniaki, zielony groszek. Niezwykle wyrazistego smaku dodaje szpinak w sosie śmietanowym, a przysłowiową „kropką nad i” są aromatyczne grzanki ziołowe. Bazylia, oregano, czosnek – niesamowicie pachnąca mieszanka przypraw sprawia, że szaleją zmysły.
Czy to możliwe, że tak wyjątkowe bogactwo smaków można uwolnić w zaledwie chwilę? Dzięki Prostym Historiom – tak! Potrzebujesz jedynie 500 ml wody i kostki rosołowej. Do gotującego się wywaru dodaj warzywa i już za 15 minut zdrowo warzywna zupa będzie niemal gotowa. Teraz jeszcze tylko musisz zblendować warzywa i posypać zupę grzankami.
Tak przygotowane danie możesz serwować w ramach obiadu lub kolacji na gorąco, gdy pragniesz szybkiego rozgrzania w nieprzyjemne jesienne i zimowe wieczory. Ale to nie jedyny sposób na zupę krem z zielonych warzyw. Co jeszcze możesz zrobić? Na początek daj się ponieść fantazji, zaszalej i koniecznie wypróbuj ten prosty przepis – kulinarne uniesienie gwarantowane!
Zupa krem doskonale wypadnie również w połączeniu z suszonymi pomidorami, oliwkami i serem fetą. Warzywną kompozycję możesz ponadto wykorzystać jako sos do ryby. Ugotuj warzywa w 200-300 ml wody z dodatkiem kostki rosołowej, dodaj żółty ser, zalej nią rybę i zapiecz w piekarniku. Śmiało eksperymentuj i ciesz się niesamowitym smakiem autorskich potraw – pamiętaj, że gotowanie może nieść za sobą całe mnóstwo przyjemności i świetnej zabawy!