Szpinakowy sos do kopytek
Składniki
- “Siekany szpinak” Proste Historie,
- “Kopytka ziemniaczane” Proste Historie,
- 3 łyżki masła,
- 4 ząbki czosnku,
- 200 g pokruszonego sera z niebieską pleśnią,
- 100 g sera topionego,
- 1 szczypta gałki muszkatołowej,
- 1 cytryna,
- sól.
Sposób przygotowania
- Rozpuść w garnku 3 łyżki masła, dodaj wyciśnięte przez praskę 4 ząbki czosnku.
- Włóż zamrożony “Szpinak” Proste Historie, przykryj, na małym ogniu, mieszając co pewien czas pozwól mu się rozmrozić.
- Po około 10 minutach dodaj 200 g pokruszonego sera z niebieską pleśnią i 100 g sera topionego.
- Dopraw szczyptą gałki muszkatołowej, sokiem z 1 cytryny i solą.
- Ugotuj “Kopytka ziemniaczane” Proste Historie i podaj do nich świeżo zrobiony sos.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Śmietankowy szpinak z jajkiem
Śmietanowy sos szpinakowy udekoruj plasterkami jaka ugotowanego na twardo.
Szpinakowy sos do kopytek
Uduś szpinak z masłem, czosnkiem, serem pleśniowym i polej kopytka
Ziemniaczano szpinakowa zapiekanka
Podgotuj ziemniaki, wymieszaj je z duszonym szpinakiem i wstaw do piekarnika posypane serem.