Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z serem

          Opis

          Delikatne pierogi z serem to gwarancja udanego obiadu lub słodkiego podwieczorku! Wszyscy kochają cudownie delikatny słodko-kwaskowy biały ser z nutą wanilii w połączeniu z miękkim, cieniutkim ciastem. Pierożki będą wspaniale smakować z dodatkiem śmietany lub musu truskawkowego – prosto i pysznie!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól, kurkuma; nadzienie: ser twarogowy półtłusty (85%), cukier, mąka ryżowa, aromat.

          Zawartość nadzienia 40%.
          Mogą zawierać soję i seler.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna831 kJ / 199 kcal1247 kJ / 299 kcal15%
          Tłuszcz2,8 g4,2 g6%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,2 g1,8 g9%
          Węglowodany31 g47 g18%
          w tym cukry6,2 g9,3 g10%
          Białko10,0 g15 g3%
          Sól0,19 g0,29 g5%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane