Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z serem

          Opis

          Delikatne pierogi z serem to gwarancja udanego obiadu lub słodkiego podwieczorku! Wszyscy kochają cudownie delikatny słodko-kwaskowy biały ser z nutą wanilii w połączeniu z miękkim, cieniutkim ciastem. Pierożki będą wspaniale smakować z dodatkiem śmietany lub musu truskawkowego – prosto i pysznie!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól, kurkuma; nadzienie: ser twarogowy półtłusty (85%), cukier, mąka ryżowa.
          Mogą zawierać soję i seler.
          Zawartość nadzienia 40%.

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 225 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna853 kJ / 204 kcal1919 kJ / 459 kcal23%
          Tłuszcz3,0 g6,8 g10%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,2 g2,7 g14%
          Węglowodany32 g72 g28%
          w tym cukry6,2 g14 g16%
          Białko11 g25 g50%
          Sól0,17 g0,38 g6%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody.
          Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym
          ogniu przez około 10-12 minut.
          3Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać śmietaną lub jogurtem
          i posypać cukrem.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane