Frytki z wieprzowiną

Składniki

– 450 gramów mrożonych frytek

– 500 gramów mielonej wieprzowiny

– 1/2 szklanki twojego ulubionego sosu barbecue

– 2 filiżanki rozdrobnionego ostrego sera cheddar

– 1/4 szklanki drobno pokrojonej zielonej cebuli

– Śmietana do podania (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

  • Rozgrzej piekarnik do temperatury wskazanej na opakowaniu mrożonych.
  • Rozłóż frytki równomiernie na dużej blasze do pieczenia i piecz zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, aż będą chrupiące i złotobrązowe.
  • Podczas gdy frytki się pieką, podgrzej mieloną wieprzowinę w rondlu na średnim ogniu. Dodaj sos barbecue i mieszaj, aż wieprzowina będzie dobrze pokryta sosem.
  • Gdy frytki będą gotowe, wyjmij je z piekarnika. Rozłóż wieprzowinę równomiernie na frytkach i posyp rozdrobnionym serem.
  • Ponownie włóż frytki do piekarnika na kolejne 5-10 minut lub do momentu, aż ser się roztopi.
  • Po wyjęciu z piekarnika posyp frytki pokrojoną zieloną cebulką.
  • Podawaj frytki na gorąco, z kwaśną śmietaną.

Czas przygotowania:

  • Przygotowania: 15 minut
  • Czas gotowania: 30 minut
  • Całkowity czas: 45 minut

Składniki odżywcze

– Kalorie: 650

– Tłuszcz całkowity: 30 g

– Tłuszcz nasycony: 13g

– Cholesterol: 95 mg

– Sód: 1200mg

– Węglowodany ogółem: 60g

– Błonnik: 4g

– Cukry: 10g

– Białko: 35g

FRYTKI CIENKIE do piekarnika
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Dopełnij to danie

          Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu