Włoska zupa Minestrone

Składniki

  • 450 gramów mrożonych marchewek, rozmrożonych i pokrojonych w kostkę
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
  • 3 ząbki czosnku, rozdrobnione
  • 2 łodygi selera, pokrojone w kostkę
  • 1 cukinia, pokrojona w kostkę
  • 400 gramów pomidorów z puszki pokrojonych w kostkę
  • 1,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 400 g fasoli z puszki, odsączonej i opłukanej
  • 100 gramów makaronu
  • 2 łyżeczki suszonych włoskich ziół (bazylia, oregano, tymianek)
  • Sól i pieprz do smaku
  • 100 gramów świeżego szpinaku, posiekanego
  • 50 gramów startego parmezanu
  • Świeża pietruszka, posiekana (do dekoracji)
Mini MARCHEWKA
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Dopełnij to danie

          Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu