Włoska zupa Minestrone
Składniki
- 450 gramów mrożonych marchewek, rozmrożonych i pokrojonych w kostkę
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
- 3 ząbki czosnku, rozdrobnione
- 2 łodygi selera, pokrojone w kostkę
- 1 cukinia, pokrojona w kostkę
- 400 gramów pomidorów z puszki pokrojonych w kostkę
- 1,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego
- 400 g fasoli z puszki, odsączonej i opłukanej
- 100 gramów makaronu
- 2 łyżeczki suszonych włoskich ziół (bazylia, oregano, tymianek)
- Sól i pieprz do smaku
- 100 gramów świeżego szpinaku, posiekanego
- 50 gramów startego parmezanu
- Świeża pietruszka, posiekana (do dekoracji)