Klasyczna sałatka colesław

Składniki

Dla Coleslaw:

  • 450 gramów mrożonej marchwi
  • 1/2 małej zielonej kapusty, cienko poszatkowanej
  • 1/2 małej czerwonej kapusty, cienko poszatkowanej
  • 2 zielone cebule, drobno posiekane

Dressing:

  • 1 szklanka majonezu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka cukru
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Cienko poszatkuj zieloną i czerwoną kapustę. Zetrzyj na tarce rozmrożoną marchewkę i drobno posiekaj zieloną cebulę.
  • W misce wymieszaj majonez, musztardę Dijon, ocet jabłkowy, cukier, sól i pieprz na gładką masę.
  • Połącz warzywa i dressing: W dużej misce wymieszaj zieloną kapustę, czerwoną kapustę, marchew i zieloną cebulę. Polej warzywa dressingiem i równomiernie wymieszaj.
  • Przykryj sałatkę coleslaw i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aby smaki się połączyły.
  • Przed podaniem ponownie wymieszaj sałatkę coleslaw i w razie potrzeby dopraw.
  • Podawaj schłodzone.

Czas przygotowania:

  • Przygotowania: 15 minut
  • Czas schładzania: 1 godzina
  • Całkowity czas: 1 godzina i 15 minut

Składniki odżywcze

  • Kalorie: 240
  • Tłuszcz całkowity: 20g
  • Tłuszcz nasycony: 3g
  • Cholesterol: 15mg
  • Sód: 300mg
  • Węglowodany ogółem: 15g
  • Błonnik: 4g
  • Cukry: 9g
  • Białko: 2g

Mini MARCHEWKA
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu