Zapiekanka Cheeseburger French Fry

Składniki

– 450 gramów mrożonych frytek

– 500 gramów mielonej wołowiny

– 1 mała cebula, drobno posiekana

– 1 łyżeczka czosnku w proszku

– Sól i pieprz do smaku

– 1 filiżanka rozdrobnionego sera cheddar

– 1 filiżanka tartego sera mozzarella

– Opcjonalne dodatki: pikle, pomidory, sałata, ketchup, musztarda

Sposób przygotowania

  • Rozgrzej piekarnik do temperatury podanej na opakowaniu frytek. Rozłóż frytki na dużej blasze do pieczenia i piecz zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, aż będą chrupiące.
  • Podczas gdy frytki się pieką, rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj mieloną wołowinę i cebulę, smażąc, aż wołowina całkowicie się zrumieni, a cebula zmięknie.
  • Odsącz nadmiar tłuszczu z patelni. Dodaj czosnek w proszku i dopraw solą i pieprzem.
  • Gdy frytki będą gotowe, ułóż na nich równomiernie ugotowaną mieszankę mielonej wołowiny.
  • Równomiernie posyp wołowinę obydwoma rodzajami sera.
  • Włóż zapiekankę z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejne 10-15 minut lub do momentu, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać.
  • Wyjmij z piekarnika i posyp opcjonalnymi dodatkami według uznania. Podawaj natychmiast.

Czas przygotowania:

  • Przygotowania: 15 minut
  • Czas gotowania: 40-45 minut
  • Całkowity czas: 55-60 minut

Składniki odżywcze

– Kalorie: 650

– Tłuszcz całkowity: 35 g

– Tłuszcz nasycony: 15g

– Cholesterol: 120 mg

– Sód: 800mg

– Węglowodany ogółem: 40g

– Błonnik: 4g

– Cukry: 1g

FRYTKI CIENKIE do piekarnika
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu