Gulasz Wołowy z Groszkiem i Marchewką

Składniki

  • 450 gramów mieszanki mrożonych marchewek i groszku
  • 500 gramów wołowiny na gulasz, pokrojonej w kostkę
  • 1 duża cebula, drobno pokrojona
  • 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonego kminu
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 puszka (400 g) pokrojonych pomidorów
  • 2 szklanki bulionu wołowego
  • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku
  • Świeże zioła do dekoracji (np. natka pietruszki), opcjonalnie

Sposób przygotowania

  1. Na dużej patelni lub w garnku rozgrzej olej roślinny, dodaj cebulę i czosnek, smaż do zeszklenia.
  2. Dodaj mięso do patelni i smaż, aż się zarumieni z każdej strony.
  3. Dodaj mieloną kolendrę, kmin i paprykę do patelni, dobrze wymieszaj.
  4. Dodaj pokrojone pomidory, bulion wołowy i mrożone warzywa do patelni, doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj, aż mięso będzie miękkie (około 1,5 godziny).
  5. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  6. Podawaj gulasz na ciepło, posypany świeżymi ziołami.

Czas przygotowania:

  • Przygotowanie: 20 minut
  • Gotowanie: 1 godzina 30 minut
  • Całkowity czas: 1 godzina 50 minut

Składniki odżywcze

  • Kalorie: 400 kcal
  • Tłuszcz: 12g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3g)
  • Węglowodany: 25g (w tym błonnik: 6g, cukry: 8g)
  • Białko: 45g
  • Sód: 800mg

MARCHEWKA z groszkiem
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Dopełnij to danie

          Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu