Zupa z makaronem z kurczaka

Składniki

  • 450 gramów mrożonej marchwi, rozmrożonej i pokrojonej w kostkę
  • 2 łodygi selera, pokrojone w kostkę
  • 1 duża cebula, pokrojona w kostkę
  • 3 ząbki czosnku, mielone
  • 200 gramów makaronu jajecznego
  • 1,5 litra bulionu z kurczaka
  • 500 gramów gotowanej piersi z kurczaka, rozdrobnionej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • Sól i pieprz do smaku
  • Świeża pietruszka, posiekana (do dekoracji)

Sposób przygotowania

  1. Podsmaż warzywa: W dużym garnku na średnim ogniu rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę, seler i rozmrożoną mrożoną marchewkę. Gotuj, aż zmiękną, około 5 minut. Dodaj czosnek i gotuj przez kolejne 30 sekund.
  2. Wlej bulion drobiowy, tymianek, oregano, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia.
  3. Wmieszaj makaron i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie ugotowany, około 7-8 minut.
  4. Dodaj rozdrobnioną ugotowaną pierś z kurczaka i gotuj do momentu podgrzania, około 2-3 minuty.
  5. Przelej zupę do miseczek, udekoruj świeżą posiekaną natką pietruszki i podawaj na gorąco.

Czas przygotowania:

  • Przygotowania: 15 minut
  • Czas gotowania: 20 minut
  • Całkowity czas: 35 minut

Składniki odżywcze

  • Kalorie: 350
  • Tłuszcz całkowity: 10g
  • Tłuszcz nasycony: 2g
  • Cholesterol: 70mg
  • Sód: 850mg
  • Węglowodany ogółem: 35g
  • Błonnik: 4g
  • Cukry: 7g
  • Białko: 28g

Mini MARCHEWKA
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Dopełnij to danie

          Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu