Opis
Klasyka polskiej kuchni w kilka chwil może pojawić się na twoim stole. Kluski śląskie z dziurką pysznie smakują z sosem grzybowym i ciemnym mięsem, na przykład wieprzowiną lub dziczyzną. Miękkie, aksamitne, gotowe w mgnieniu oka – każdy się na nie skusi!
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: woda, ziemniaki (26%), skrobia ziemniaczana, suszone ziemniaki (14%), mąka pszenna, sól, kurkuma.
Mogą zawierać soję, seler i mleko.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 225 g | % RWS* na porcje |
Wartość energetyczna | 615 kJ / 147 kcal | 1384 kJ / 331 kcal | 17% |
Tłuszcz | 0,2 g | 0,5 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 33 g | 74 g | 28% |
w tym cukry | 0,4 g | 0,9 g | 1% |
Białko | 1,8 g | 4,1 g | 8% |
Sól | 0,71 g | 1,6 g | 27% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.