Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KLUSKI ŚLĄSKIE z dziurką

          Opis

          Klasyka polskiej kuchni w kilka chwil może pojawić się na twoim stole. Kluski śląskie z dziurką pysznie smakują z sosem grzybowym i ciemnym mięsem, na przykład wieprzowiną lub dziczyzną. Miękkie, aksamitne, gotowe w mgnieniu oka – każdy się na nie skusi!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: woda, ziemniaki (26%), skrobia ziemniaczana, suszone ziemniaki (14%), mąka pszenna, sól, kurkuma.

          Mogą zawierać soję, seler i mleko.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 615 kJ / 147 kcal 1384 kJ / 331 kcal 17%
          Tłuszcz 0,2 g 0,5 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 33 g 74 g 28%
          w tym cukry 0,4 g 0,9 g 1%
          Białko 1,8 g 4,1 g 8%
          Sól 0,71 g 1,6 g 27%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Zamrożone kluski wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie kluski delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna.
          2 Od chwili kiedy kluski zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 3 minut.
          3 Ugotowane kluski wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane