Opis
Klasyka polskiej kuchni w kilka chwil może pojawić się na twoim stole. Kluski śląskie z dziurką pysznie smakują z sosem grzybowym i ciemnym mięsem, na przykład wieprzowiną lub dziczyzną. Miękkie, aksamitne, gotowe w mgnieniu oka – każdy się na nie skusi!
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: woda, ziemniaki (26%), skrobia ziemniaczana, suszone ziemniaki (14%), mąka pszenna, sól, kurkuma.
Mogą zawierać soję, seler i mleko.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 225 g |
% RWS*
na porcje |
Wartość energetyczna |
615 kJ / 147 kcal |
1384 kJ / 331 kcal |
17% |
Tłuszcz |
0,2 g |
0,5 g |
1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 g |
0,2 g |
1% |
Węglowodany |
33 g |
74 g |
28% |
w tym cukry |
0,4 g |
0,9 g |
1% |
Białko |
1,8 g |
4,1 g |
8% |
Sól |
0,71 g |
1,6 g |
27% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.