Opis
Pierogi z serem to słodycz na talerzu, która zachwyca swoją prostotą i wyjątkowym smakiem. Delikatny twaróg w delikatnym, cienkim cieście, rozpływającym się w ustach… oto wyśmienite pierogi, bez konserwantów i sztucznych barwników – naturalnie pyszne.
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: ser twarogowy półtłusty (80 %), cukier, mąka ryżowa.
Produkt może zawierać soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.
Zawartość nadzienia: 40%.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
918 kJ / 220 kcal |
Tłuszcz |
2,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,1 g |
Węglowodany |
36 g |
w tym cukry |
7,7 g |
Białko |
11 g |
Sól |
0,36 g |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W. |
2 |
Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę. |
3 |
Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania. |