Frytki z sosem curry
Składniki
- “Frytki karbowane do piekarnika” Proste Historie,
- 2 łyżki gęstego majonezu,
- 1 łyżka gęstego jogurtu,
- 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy,
- 2 małe konserwowe ogórki,
- 1 płaska łyżeczka suszonego curry,
- 1 mała cebula,
- 1 łyżeczka miodu.
Sposób przygotowania
- Upiecz frytki Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Przygotuj sos. Nałóż do miski 2 łyżki gęstego majonezu, łyżkę gęstego jogurtu i łyżkę musztardy z ziarnami gorczycy.
- Drobno posiekaj 2 małe konserwowe ogórki i 1 mała cebulę.
- Wrzuć do sosu i dopraw 1 płaską łyżeczką suszonego curry oraz łyżeczką miodu.
- Idealnie nadaje się do serwowania w towarzystwie kiełbaski.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Frytki z pieca z ciepłym sosem serowym
Z mleka, śmietany i tłustego sera przygotuj sos i maczaj w nim gorące frytki