Frytki z sosem curry

Składniki

  • “Frytki karbowane do piekarnika” Proste Historie,
  • 2 łyżki gęstego majonezu,
  • 1 łyżka gęstego jogurtu,
  • 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy,
  • 2 małe konserwowe ogórki,
  • 1 płaska łyżeczka suszonego curry,
  • 1 mała cebula,
  • 1 łyżeczka miodu.

Sposób przygotowania

  1. Upiecz frytki Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Przygotuj sos. Nałóż do miski 2 łyżki gęstego majonezu, łyżkę gęstego jogurtu i łyżkę musztardy z ziarnami gorczycy.
  3. Drobno posiekaj 2 małe konserwowe ogórki i 1 mała cebulę.
  4. Wrzuć do sosu i dopraw 1 płaską łyżeczką suszonego curry oraz łyżeczką miodu.
  5. Idealnie nadaje się do serwowania w towarzystwie kiełbaski.

FRYTKI KARBOWANE do piekarnika
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu