Sałatka na przerwę w pracy

Sałatka na przerwę w pracy Sałatka z gotowanej marchewki mini, cieciorki z puszki i orzeszków ziemnych to doskonały pomysł na przekąskę lub lunch w przerwie pracy. Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka zaspokoi głód i dostarczy energii na dalsze godziny zawodowej aktywności. Nasza sałatka to dobry pomysł na szybki, zdrowy posiłek każdego dnia, o każdej porze roku, dostarczający witamin i soli mineralnych oraz zdrowych tłuszczy omega i błonnika pokarmowego, nie zawierający wielu kalorii i na długo zapewniający uczucie sytości. Można też wypróbować inne przepisy z wykorzystaniem produktu „Marchewki mini”, łącząc ugotowane marchewki na przykład z gotowanymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami.

Składniki

  • “Mini marchewka” Proste Historie,
  • 1 puszka cieciorki 400 g,
  • 3 łyżki prażonych orzeszków ziemnych,
  • 2 cytryny,
  • 1 łyżka miodu,
  • 8 łyżek oliwy,
  • suszony cząber lub rozmaryn,
  • sól.

Sposób przygotowania

  1. Wrzuć zamrożone “Marchewki mini” Proste Historie do posolonej, gotującej się wody.
  2. Przemieszaj i pozostaw na 8 minut.
  3. Naszykuj miskę z lodem i przełóż do niej odcedzoną marchewkę.
  4. Zimną przelej na sitko i wysusz.
  5. Odcedź cieciorkę z puszki 400 g i przelej ją zimną wodą.
  6. Osusz dokładnie.
  7. Do miski wrzuć: marchewkę, cieciorkę i 3 łyżki grubo posiekanych, prażonych orzeszków ziemnych.
  8. Wymieszaj sok z 2 cytryn z 1 łyżką miodu oraz 8 łyżkami oliwy.
  9. Dopraw solą i suszonym cząbrem lub rozmarynem.
  10. Sos dodaj do sałatki, delikatnie wymieszaj.

Mini MARCHEWKA
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu