Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          GROCHÓWKA z wędzonką

          Opis

          Jedna z najbardziej kultowych polskich zup jest nie tylko pyszna, lecz także pracochłonna. Jednak już teraz smakiem domowej grochówki można się cieszyć, kiedy przyjdzie na nią ochota. Naturalne składniki, warzywa, wędzony boczek i polski groch gwarantują pyszny, treściwy obiad, doskonały dla fanów tradycyjnych, polskich smaków.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: groch (49%), warzywa w zmiennych proporcjach (45%) (ziemniaki, marchew, por, seler), boczek wędzony (5%)(boczek wieprzowy, sól, ekstrakty przypraw), mieszanka przyprawowa (1%)( sól, cebula, czosnek, majeranek (15%), olej rzepakowy)

          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna547 kJ / 130 kcal821 kJ / 195 kcal10%
          Tłuszcz2,1 g3,2 g5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,8 g1,2 g6%
          Węglowodany17,3 g26,0 g10%
          w tym cukry1,1 g1,7 g2%
          Błonnik4,3 g6,5 g
          Białko8,2 g12 g24%
          Sól0,07 g0,11 g2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Grochówkę z wędzonką (po uprzednim wyjęciu z opakowania saszetki z przyprawą) wsyp do około 1 litra gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 25 minut, od czasu do czasu mieszając.
          3Pod koniec gotowania zupę dopraw przyprawą z saszetki dołączonej do opakowania.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane