Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z mięsem

          Opis

          Wyraziste, dobrze doprawione mięso i cieniutkie, aksamitne ciasto są kwintesencją idealnych pierogów. Polskie mięso wieprzowo-wołowe, włoszczyznę i aromatyczne przyprawy znajdziesz w wyśmienitych pierogach z mięsem. Te sycące, łatwe w przygotowaniu pierogi zaspokoją nawet największy apetyt.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: mięso wieprzowe (49%), mięso wołowe (21%), tłuszcz wieprzowy, teksturowane białko sojowe, cebula, warzywa (pietruszka, seler, por, marchew, pasternak), przyprawy, błonnik pszenny, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól.
          Zawartość nadzienia: 42%. Mogą zawierać mleko i gorczycę.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna1068 kJ / 255 kcal1602 kJ / 383 kcal19%
          Tłuszcz12,7 g20 g29%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,7 g4,1 g20%
          Węglowodany25,1 g38 g15%
          w tym cukry1,2 g1,8 g2%
          Białko9,1 g14 g28%
          Sól0,54 g0,81 g14%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów gotującej się, osolonej
          wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
          powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 10-12 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane