Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z mięsem

          Opis

          Wyraziste, dobrze doprawione mięso i cieniutkie, aksamitne ciasto są kwintesencją idealnych pierogów. Polskie mięso wieprzowo-wołowe, włoszczyznę i aromatyczne przyprawy znajdziesz w wyśmienitych pierogach z mięsem. Te sycące, łatwe w przygotowaniu pierogi zaspokoją nawet największy apetyt.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól; nadzienie: mięso wieprzowe (51%), mięso wołowe (19%), cebula, tłuszcz wieprzowy, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), warzywa (marchew, seler, por, korzeń pietruszki, pasternak), błonnik pszenny, przyprawy, sól.
          Mogą zawierać mleko, soję i gorczycę.
          Zawartość nadzienia: 42%.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 1100 kJ / 263 kcal 2475 kJ / 592 kcal 30%
          Tłuszcz 14 g 32 g 46%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1 g 7,0 g 35%
          Węglowodany 25 g 56 g 22%
          w tym cukry 1,3 g 2,9 g 3%
          Białko 8,9 g 20 g 40%
          Sól 0,62 g 1,4 g 23%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj,
          aby nie przylegały do dna.
          2 Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut.
          3 Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane