Opis
Południowe słońce na talerzu to smakowite urozmaicenie codziennego menu. Warzywa na patelnię po hiszpańsku doskonale smakują samodzielnie lub z dodatkiem na przykład kurczaka czy krewetek. Mieszanka cukinii, papryki czerwonej, fasolek szparagowych, kukurydzy i ziemniaków, w towarzystwie aromatycznych przypraw, m.in. tymianku, chili i czosnku, to prawdziwa podróż kulinarna w stronę słonecznej Hiszpanii!
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach (52%): cukinia, cebula, fasola szparagowa żółta, kukurydza; ćwiartki ziemniaka podsmażane (24%): ziemniaki, olej słonecznikowy; papryka czerwona (13%), fasola szparagowa zielona (10%), mieszanka przyprawowa w saszetce (1%): sól, czosnek, papryka, cebula, gorczyca, majeranek, tymianek, papryka chili, oregano, kminek, imbir.
Produkt moze zawierac seler.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 150 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
197 kJ / 47 kcal |
295 kJ / 71 kcal |
4% |
Tłuszcz |
0,7 g |
1,1 g |
1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 g |
0,2 g |
1% |
Węglowodany |
7,3 g |
11 g |
4% |
w tym cukry |
0,7 g |
1,1 g |
1% |
Białko |
1,8 g |
2,6 g |
5% |
Sól |
0,44 g |
0,66 g |
11% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.