Opis
Południowe słońce na talerzu to smakowite urozmaicenie codziennego menu. Warzywa na patelnię po hiszpańsku doskonale smakują samodzielnie lub z dodatkiem na przykład kurczaka czy krewetek. Mieszanka cukinii, papryki czerwonej, fasolek szparagowych, kukurydzy i ziemniaków, w towarzystwie aromatycznych przypraw, m.in. tymianku, chili i czosnku, to prawdziwa podróż kulinarna w stronę słonecznej Hiszpanii!
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach (52%): cukinia, cebula, fasola szparagowa żółta, kukurydza; ćwiartki ziemniaka podsmażane (24%): ziemniaki, olej słonecznikowy; papryka czerwona (13%), fasola szparagowa zielona (10%), mieszanka przyprawowa w saszetce (1%): sól, czosnek, papryka, cebula, gorczyca, majeranek, tymianek, papryka chili, oregano, kminek, imbir.
Produkt moze zawierac seler.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 150 g | % RWS* na porcję |
---|
Wartość energetyczna | 197 kJ / 47 kcal | 295 kJ / 71 kcal | 4% |
Tłuszcz | 0,7 g | 1,1 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 7,3 g | 11 g | 4% |
w tym cukry | 0,7 g | 1,1 g | 1% |
Białko | 1,8 g | 2,6 g | 5% |
Sól | 0,44 g | 0,66 g | 11% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.