Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          WARZYWA NA PATELNIĘ po wiejsku

          Opis

          Wszystko, co najlepsze na polskiej wsi, znaleźć można w mieszance warzyw na patelnię po wiejsku. Podsmażane ziemniaczki z cebulką, marchewką, pieczarkami i boczkiem wędzonym, to zestaw obowiązkowy dla fanów polskich smaków! Dołączone do opakowania przyprawy, m.in. aromatyczny czosnek, kminek i majeranek, nadadzą tej tradycyjnej kompozycji wyjątkowy smak!

          Produkt głęboko mrożony.

           

          Składniki: plastry ziemniaka podsmażane (39%): ziemniaki, olej słonecznikowy; warzywa w zmiennych proporcjach (23%): marchew, por, pieczarki (20%); boczek wędzony (9%): mięso wieprzowe, sól, ekstrakty przypraw; cebula (8%), mieszanka przyprawowa w saszetce (1%): sól, czosnek, papryka, cebula, gorczyca, majeranek, tymianek, papryka chili, oregano, kminek, imbir.

          Produkt może zawierać seler.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 339 kJ / 81 kcal 508 kJ / 122 kcal 6%
          Tłuszcz 3,2 g 4,8 g 6%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g 2,7 g 13%
          Węglowodany 8,6 g 13 g 5%
          w tym cukry 0,7 g 1,1 g 1%
          Białko 3,2 g 4,8 g 9%
          Sól 0,48 g 0,72 g 12%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zawartość opakowania (po uprzednim wyjęciu z niego saszetki z przyprawą) wsyp na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.
          2 Smaż około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając (by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smaż bez przykrycia).
          3 Pod koniec smażenia dodaj według uznania przyprawę z saszetki dołączonej do opakowania i wymieszaj.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane