Opis
Miękkie, sprężyste ciasto, polskie mięso i ziemniaki.
Produkt głęboko mrożony.
Miękkie, sprężyste ciasto, polskie mięso i ziemniaki.
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ciasto: ziemniaki (50%), skrobia ziemniaczana, woda, grys ziemniaczany (9%), płatki ziemniaczane (1%), mąka pszenna, sól; nadzienie: woda, mięso wieprzowe (27%), teksturowe białko sojowe, cebula, warzywa (marchew, seler, pietruszka, por, pasternak), mięso wołowe (3%), tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, przyprawy, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, skrobia modyfikowana.
Mogą zawierać mleko. Zawartość nadzienia: 20%.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 225 g | % RWS* na porcje |
Wartość energetyczna | 604 kJ / 145 kcal | 1510 kJ / 363 kcal | 18% |
Tłuszcz | 3,1 g | 7,8 g | 11% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 1,5 g | 8% |
Węglowodany | 25 g | 63 g | 24% |
w tym cukry | 0,4 g | 1,0 g | 1% |
Białko | 3,0 g | 7,5 g | 15% |
Sól | 1,0 g | 2,5 g | 42% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 500 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.
1 | Zamrożone kartacze wyjmij z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. |
2 | Następnie kartacze delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 8 minutach. |
3 | Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw. |
Usmaż na złoto zanurzone w piwnym cieście krążki cebuli i serwuj ciepłe z kartaczami.
Obsmaż kawałki kartaczy z upieczonymi boczniakami i wymieszaj z listkami szpinaku