Spaghetti brokułowe z orzechami
Spaghetti brokułowe z orzechami to pyszne i łatwe w przygotowaniu danie, dzięki któremu zaskoczysz wszystkich swoich gości. Dość przesiadywania godzinami w kuchni, aby przyrządzić smaczny posiłek – do przygotowania spaghetti brokułowego potrzebujesz zaledwie 15 minut, a co więcej, danie to znakomicie sprawdza się zarówno jako przekąska, jak i obiad lub kolacja. Tak krótki czas przygotowania możliwy jest dzięki wykorzystaniu gotowych warzyw Proste Historie. Spaghetti brokułowe z orzechami to doskonały miks kilku kuchni, dzięki czemu możesz zachwycić swoją rodzinę lub drugą połówkę podczas najbliższego posiłku. I co równie ważne – nie musisz być kulinarnym mistrzem, aby przyrządzić ten przysmak.
Składniki
- 3 łyżki oliwy,
- 1 mała cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 50 g posiekanych orzechów włoskich,
- 40 g bułki tartej,
- 1 szczypta ostrego chilli,
- 1 łyżka masła,
- 400 g makaronu spaghetti,
- “Brokuły” Proste Historie 450 g.
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy, dodaj 1 małą posiekaną cebulę, wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i smaż przez 1 minutę.
- Dodaj 50 g posiekanych orzechów włoskich, 40 g bułki tartej i szczyptę ostrego chilli.
- Smaż mieszając około 3 minuty.
- Do gotującej się osolonej wody wrzuć 1 łyżkę masła, 400 g makaronu spaghetti przełamanego na pół i opakowanie zamrożonych “Brokułów” Proste Historie 450 g. Gotuj około 12 minut.
- Przecedź, ponownie przełóż do garnka i wymieszaj szybko z zawartością patelni.
- Serwuj gorące np. z tartym ostrym serem. Smacznego!