Ziemniaki po mazursku
Składniki
- “Mini marchewka” Proste Historie,
- 500 g ziemniaków,
- 1 łyżka masła,
- 250 ml mleka,
- 250 ml wody,
- 3 liście laurowe,
- 2 łyżki oleju,
- 1 drobno posiekana cebula.
Sposób przygotowania
- Obieramy 500 g ziemniaków i kroimy w dużą kostkę.
- W garnku rozpuszczamy 1 łyżkę masła i dodajemy zamrożone opakowanie “Marchewki mini” Proste Historie.
- Po minucie dodajemy ziemniaki i zalewamy 250 ml mleka i 250 ml wody.
- Doprawiamy solą, wrzucamy 3 liście laurowe i gotujemy około 30 minut.
- Na 2 łyżkach oleju smażymy na rumiano 1 drobno posiekaną cebulę.
- Z warzyw wyjmujemy laurowy listek i dodajemy uprażoną cebulkę.
- Delikatnie mieszamy.
- Najlepsze jako dodatek do mielonego kotleta!
Dopełnij to danie
Stwórz z nami 3-daniowy obiad!