Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          ZUPA JARZYNOWA

          Opis

          Nasza tradycyjna kuchnia nie mogłaby istnieć bez zupy jarzynowej. Klasyczne warzywa: marchew, ziemniaki, fasolka szparagowa, seler, pietruszka, to sprawdzone i przede wszystkim pyszne połączenie smaków. Uwielbiają je zarówno starsi, jak i młodsi miłośnicy polskiej kuchni.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, pietruszka, ziemniaki, fasola
          szparagowa, kalafior, groszek zielony, por, seler.
          Wartość odżywcza produktuw 100 gw porcji 150 g% RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna305 kJ / 72 kcal458 kJ / 109 kcal5%
          Tłuszcz0,4 g0,6 g1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,06 g0,09 g<1%
          Węglowodany10,8 g16,2 g6%
          w tym cukry2,0 g3,0 g3%
          Białko4,1 g6,2 g12%
          Sól0,09 g0,14 g2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1Bez rozmrażania. Zupę jarzynową wsyp do około 1,5 litra gotującego się bulionu.
          2Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
          3Pod koniec gotowania do zupy możesz dodać śmietanę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane