Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KARTACZE z mięsem

          Opis

          Miękkie, sprężyste ciasto, polskie mięso i ziemniaki.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: ziemniaki (50%), skrobia ziemniaczana, woda, grys ziemniaczany (9%), płatki ziemniaczane (1%), mąka pszenna, sól; nadzienie: woda, mięso wieprzowe (27%), teksturowe białko sojowe, cebula, warzywa (marchew, seler, pietruszka, por, pasternak), mięso wołowe (3%), tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, przyprawy, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, skrobia modyfikowana.

          Mogą zawierać mleko. Zawartość nadzienia: 20%.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna 604 kJ / 145 kcal1510 kJ / 363 kcal18%
           Tłuszcz 3,1 g7,8 g 11%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g1,5 g 8%
           Węglowodany 25 g63 g24%
           w tym cukry 0,4 g1,0 g 1%
           Białko 3,0 g 7,5 g 15%
           Sól 1,0 g2,5 g 42%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 500 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1Zamrożone kartacze wyjmij z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie kartacze delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 8 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane