Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          KARTACZE z mięsem

          Opis

          Miękkie, sprężyste ciasto, polskie mięso i ziemniaki.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ziemniaki (40%), woda, skrobia ziemniaczana (13%), grys ziemniaczany (9%), mięso wieprzowe (5%), białko sojowe, cebula, płatki ziemniaczane (1%), włoszczyzna (marchew, por, seler, pietruszka), mąka pszenna, mięso wołowe (0,7%), sól, tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, przyprawy (zawierają seler), cebula smażona (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól).

          Mogą zawierać mleko. Zawartość nadzienia: 20%.

           Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcje
           Wartość energetyczna 665 kJ / 158 kcal1664 kJ / 395 kcal  20%
           Tłuszcz 3,4 g8,5 g 12%
           w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g1,8 g 9%
           Węglowodany 27,3 g68,3 g  26%
           w tym cukry 0,4 g1,0 g 1%
           Białko 3,4 g 8,5 g 17%
           Sól 1,2 g3,0 g 50%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 500 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1Zamrożone kartacze wyjmij z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
          2Następnie kartacze delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuść do wrzenia i wyjmij po około 8 minutach.
          3Gotową potrawę możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane