Proste Historie
ZUPA FASOLOWA z wędzonką
Zupy

ZUPA FASOLOWA z wędzonką

Wyrazisty w smaku wędzony boczek w połączeniu z delikatnymi fasolkami, porem i aromatyczną pietruszką, daje wyjątkowy efekt. Ta klasyczna zupa syci, rozgrzewa i dodaje energii. Jest idealna na chłodniejsze dni albo… większy apetyt!


Produkt głęboko mrożony.

Składniki: fasola biała (50%), marchew, ziemniaki, boczek wedzony (5%)
(mieso wieprzowe, sól), pietruszka, por, seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 790 kJ / 188 kcal 1188 kJ / 282 kcal 14%
Tłuszcz 1,9 g 2,9 g 4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g 1,5 g 8%
Węglowodany 25,9 g 38,9 g 15%
w tym cukry 2,1 g 3,2 g 4%
Białko 12,1 g 18,2 g 36%
Sól 0,08 g 0,12 g 2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę fasolową z wędzonką wsypać do około 1,5 litra gotującego się bulionu.

2

Gotować około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem wedle
uznania.

3

Zupę można udekorować natką pietruszki.

  • Inspiracje

    Zupa fasolowa po ukraińsku

    Do gotującej się zupy dodaj domowy zakwas buraczano – jabłkowy

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Fasolka po bretońsku

    Usmaż kiełbasę, dodaj mieszankę warzyw fasolowych i duś z pomidorami

    czytaj więcej
Facebook
Youtube